29.11.2022 Teatterialan uutisia,Stefin uutisia

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2023 – ehdota palkinnonsaajaa!

Suomen Assitej ry ja Suomen Teatterit ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2023 saajaksi.

Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos/ruotsinnos/saamennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma.

Viimeksi palkinnon voitti vuonna 2021 Kalle Lehdon ja Race Horse Companyn teos Chevalier – Keppihevossirkus ja Oulun teatterin Kaboom ja kuvittelun voima.

Finalistit palkinnon saajiksi valitsee esiraati, jonka muodostavat Suomen Assitej ry:n ja Suomen Teatterit ry:n valitsemat asiantuntijat. Voittajan finalistien joukosta valitsee palkittu kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja Siri Kolu.

Kilpailuun voi ehdottaa omaa teatteria tai muuta erinomaista teatterialan tekoa 15.1.2023 mennessä ensisijaisesti osoitteeseen info@assitejfi.org tai tarvittaessa postitse merkinnällä:

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2023
Suomen Assitej ry, c/o Teatteri ILMI Ö.
Iso-Roobertinkatu 10 B 20
00120 Helsinki

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteriteko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia, mieluiten sähköisinä linkkeinä. Teatterialan teon on tullut tapahtua suomalaisessa ammattiteatterissa vuosien 2021–2022 aikana.

Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan Thalia-juhlassa maaliskuussa 2023.

Lisätietoa kilpailusta.

Tietoa kilpailukutsusta saa mielellään jakaa eteenpäin.

Lisätietoja:

Suomen Assitej ry:n toiminnanjohtaja Tanja Turpeinen
p. 044 086 6355
tanja.turpeinen@assitejfi.org

Kuva: Oulun teatteri – Kaboom ja kuvittelun voima. Kuvassa Timo Pesonen, Pihla Ojala, Katariina Alalääkkölä ja Jared Van Earle. Kuvaaja Onni Wiljami.