25.8.2023 Tes-tiedotteet

TES-neuvottelut alkaneet Näyttelijöiden teatterityöehtosopimuksen tekstimuutoksista

tes

Suomen Teatterit ry ja Näyttelijäliitto ovat aloittaneet 23.8.2023 työehtosopimusneuvottelut Näyttelijöiden teatterityöehtosopimuksen tekstimuutoksista.

Keväällä 2023 liittojen välisissä TES-neuvotteluissa sovittiin palkankorotuksista vuosille 2023 ja 2024, mutta päätettiin että osapuolet sitoutuvat neuvottelemaan työehtosopimuksen sisältömuutoksista syys-lokakuussa 2023. Mikäli näissä neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen, voidaan Näyttelijöiden teatterityöehtosopimus irtisanoa päättymään 15.12.2023.

Syksyn neuvottelukierroksella keskitytään erityisesti vakituisten kuukausipalkkaisten näyttelijöiden osalta työaikaan liittyviin kysymyksiin, vierailevien näyttelijöiden osalta vierailijasopimuksen ja määräaikaisen kuukausipalkkaisen sopimuksen kehittämiseen sekä keskustellaan tarpeesta selventää ammattiin opiskelevien työharjoitteluun liittyviä TES-kirjauksia.

STEFIn työnantajapuolen neuvotteluryhmässä ovat mukana Kari Arffman (Helsingin Kaupunginteatteri), Taru Kirves (Svenska Teatern), Mikko Kouki (Turun Kaupunginteatteri), Anu-Maarit Moilanen (Oulun teatteri) ja Harri Natunen (Rauman teatteri) sekä STEFIn juristi Juha Kairtamo ja toimitusjohtaja Kaisa Paavolainen.

Tiedotamme jäsenistöämme neuvotteluiden etenemisestä syksyn kuluessa.

Lisätiedot:

Kaisa Paavolainen, toimitusjohtaja, p. 040 518 0698
Juha Kairtamo, juristi, p. 040 631 7707