26.9.2023 Blogi,Stefin uutisia

STEFI tarjoaa koulutusta ja keskustelua jäsenorganisaatioiden hallituksille

STEFIllä on yli 70 jäsenorganisaatiota, joissa toimii monenlaisia hallituksia ja niissä erilaisia jäseniä kaupunginvaltuutetuista ja hallitusammattilaisista taiteilijoihin ja muihin työntekijöihin. Jäsenpalveluna tarjoamme hallituksille koulutusta ja keskustelua kunkin jäsenorganisaation ja hallituksen tarpeen mukaan räätälöitynä.

STEFIn strategian mukaisesti järjestömme haluaa vahvistaa esittävän taiteen alan työnantajaosaamista ja tarjota jäsenilleen tukea alueelliseen edunvalvontaan. Näiden molempien aiheiden osalta organisaatioiden hallitukset ovat merkittävässä roolissa. STEFIn näkökulmasta on tärkeää, että hallitusten puheenjohtajat ja jäsenet tunnistavat vastuunsa työnantajakysymyksiin liittyen sekä merkityksensä organisaation edunvalvonnan tukena.  

Jäsenpalveluna tarjoamme hallituksille mahdollisuutta kutsua STEFIn toimitusjohtaja tai juristi keskustelemaan hallituksen kanssa räätälöidysti juuri sellaisista aiheista, joista kyseiselle organisaatiolle voisi olla hyötyä.  

Voimme kertoa esimerkiksi perustietoja siitä mikä STEFI on ja millaista tukea tarjoamme organisaatioille. Voimme käydä yhdessä läpi esittävän taiteen rahoitusrakennetta, alan tilastotietoja tai ajankohtaisia kulttuuripoliittisia aiheita. Voimme keskustella hyvän hallitustyöskentelyn perusteista ja hallituksen ja puheenjohtajan erityisestä roolista työnantajana sekä kertoa tarvittaessa teatterialan työehtosopimusten erityispiirteistä.  

Organisaation edunvalvonnan näkökulmasta hallituksen jäsenten olisi hyvä toimia organisaation puolestapuhujana omissa kaupungeissaan tai verkostoissaan. Tarjoamme tukea edunvalvontaan: voimme yhdessä selkeyttää organisaationne edunvalvonnallisia tavoitteita sekä argumentteja ja mahdollisuuksia niiden edistämiseen.  

Kutsukaa meidät siis tapaamaan hallitustanne – etäyhteydellä tai livenä! Pohditaan yhdessä etukäteen millaisesta keskustelusta tai koulutuksesta olisi eniten hyötyä juuri teidän hallituksellenne ja organisaatiollenne. Olkaa yhteydessä STEFIn toimistoon, niin jutellaan lisää ja sovitaan yhteinen tapaamisaika! 

Lisätietoja 

Kaisa Paavolainen
toimitusjohtaja
p. 040 518 0698
kaisa.paavolainen@suomenteatterit.fi

Juha Kairtamo
juristi
p. 040 631 7707
juha.kairtamo@suomenteatterit.fi

 

Kuvassa: STEFIn juristi Juha Kairtamo ja toimitusjohtaja Kaisa Paavolainen.