12.12.2023 Blogi,Tapahtumat

STEFIn tapahtumakevät 2024 on vilkas ja monipuolinen

STEFIn viestintä- ja yhteyspäällikkö Tiina Piispa käy blogissaan läpi tulevan kevään tilaisuuksia. STEFIn tilaisuudet on pääosin suunnattu jäsenpalveluna jäsenistön edustajille. Osa tapahtumista järjestetään saavutettavina etätilaisuuksina, osa verkostoitumista korostavina lähitapaamisina sekä osa myös hybriditilaisuuksina.

STEFIn toimiston vuosikellosta näkee yhdellä vilkaisulla, että tilaisuudet ja tapahtumat painottuvat vahvasti kevääseen. Kevätkautta 2024 on suunniteltu käytännössä koko syksyn ajan. Syksyn kuluessa on ollut innostavaa porukalla kartoittaa toiveita ja tarpeita sekä ideoida. Ja minä olen saanut aikaa suunnitella, kontaktoida, aikatauluttaa ja organisoida tulevaa kevättä mahdollisimman valmiiksi. Keväällä voimme sitten keskittyä tapahtumissa kohtaamisiin ja keskusteluihin jäsenistön kanssa.

Keväästä on tulossa monipuolinen ja vilkas. Laskin, että STEFIn tilaisuuksia on tammi-kesäkuussa yhteensä 10. Siihen tulevat lisäksi vielä helmi-maaliskuussa pidettävät jäsenistön neljän eri neuvottelukunnan kokoukset ja tietysti kaikki muut kokoukset, neuvottelut ja tapaamiset. Ja toki pitää jättää tilaa yllätyksille, jotta pikaisellakin aikataululla saadaan pystyyn webinaari tai muu kiireellinen infotilaisuus. Osa tapahtumista on kaikille saavutettavia etätilaisuuksia, osa verkostoitumista ja vertaistukea korostavia lähitapaamisia ja osa hybridejä.

Kurkistus tapahtumakalenteriin 2024:

  • Vuoden 2024 tapahtumat avataan tiistaina 23.1. Kansallisteatterissa STEFIn hallintojohtajien ajankohtaispäivällä, jossa teemoina ovat tekijänoikeudet, toiminnan mittarit ja vaikuttavuus sekä ajankohtaiset tes-aiheet. Vuoden 2024 toinen hallintojohtajien ajankohtaispäivä pidetään etätilaisuutena tiistaina 11.6.
  • Helmikuussa 16.2. järjestetään vuoden ensimmäinen Aamukahvit aiheesta -etätapaaminen, jossa teemoina ovat teattereiden kansainvälisten kontaktien kehittäminen sekä kokemukset teatterinjohtajille suunnatusta Nordic Ambitions -mentorointiohjelmasta. Kevään toinen Aamukahvitapaaminen on perjantaina 3.5., jossa käsitellään OKM:n kulttuuripoliittista selontekotyötä asiantuntijan alustuksella.
  • Torstai 7.3. ja tiistai 7.5. aamupäivät on varattu suosituille Juristin jorinoille, joissa STEFIn juristi käsittelee ajankohtaisia tes-, laki- ja sopimusaiheita sekä vastaa jäsenistön ennakkokysymyksiin.
  • Huhtikuussa 18.–19.4. järjestetään STEFIn päätapahtuma eli Suomen Teatterit ry:n kaksipäiväinen vuosikokoustapahtuma Vaasan kaupunginteatterissa. Ohjelmassa on seminaari, koulutusta, keskustelutyöryhmiä, asiantuntijapuheenvuoroja sekä sääntömääräinen vuosikokous, jossa muun muassa valitaan yhdistykselle uusi hallituksen puheenjohtaja!
  • Huhti-toukokuussa eli perjantaina 12.4. ja torstaina 16.5. järjestetään vertaisoppimiseen tähtäävät Teatterin vihreä kirja -työpajat Helsingin Kaupunginteatterin tiloissa.
  • Toukokuun 23.–24. vuorossa on STEFIn viestintä- ja markkinointikoulutuspäivät, jotka pidetään Hämeenlinnan Teatterissa. Koulutuspäivillä perehdytään tekoälyn hyödyntämiseen markkinoinnissa, mediayhteistyöhön sekä kahteen case-esimerkkiin STEFIn jäsenteattereista. Lisäksi on varattu aikaa ryhmäkeskusteluille ja vertaistuelle.

 

STEFIn tilaisuudet on pääosin suunnattu jäsenpalveluna jäsenistön edustajille. Jos tilaisuuksiin saa osallistua myös jäsenistön ulkopuolisia, ilmoitetaan siitä aina erikseen. Keväällä ainoastaan viestintä- ja markkinointikoulutuspäiville voi ilmoittautua myös muiden kuin jäsenteattereiden henkilökuntaa, mutta ainoastaan jos koulutukseen jää tilaa. Viime aikoina monet STEFIn tilaisuudet ovat olleet täynnä, onhan jäsenorganisaatioita jo 73!

Kohti iloista tapahtumakevättä 2024!

 

Lisätiedot:
Tiina Piispa
Viestintä- ja yhteyspäällikkö
tiina.piispa@suomenteatterit.fi

 

Kuva: Canva