12.2.2024 Stefin uutisia

Kysely kestävän kehityksen toimista ja Teatterin vihreä kirja -työpajat keväällä 2024

Suomen Teatterit ry avaa jäsenistölleen kyselyn liittyen kestävän kehityksen ja Teatterin vihreän kirjan teemoihin. Tämän kartoituksen pohjalta, kestävän kehityksen teemoihin ja Teatterin vihreään kirjaan nivoutuen järjestetään STEFIn jäsenistölle keväällä 2024 kaksi vertaisoppimisen työpajaa Helsingin Kaupunginteatterilla.

Kysely kartoittaa kestävän kehityksen toteuttamista suomalaisissa esittävän taiteen organisaatioissa. Kartoituksen tarkoituksena on selvittää näkemyksiä kestävyystoiminnan tärkeydestä, koota käytössä olevia toimintamalleja ja tapoja sekä katsoa eteenpäin tulevaisuuden toimintaan. Toivomme samalla myös mielipiteitä STEFIn toiminnan kehittämiseen, liittyen kestävän kehityksen toimiin. Kyselyn tuloksien avulla koostetaan myös huhti- ja toukokuussa pidettävien Teatterin vihreä kirja -työpajojen sisältöä.

– Ilmastokriisiin vastaaminen on aikamme polttavin haaste, johon myös esittävän taiteen alan on osaltaan vastattava. Haluamme STEFIn puolesta tarjota jäsenistölle apua ja työkaluja kestävämmän esittävän taiteen ja teatterin tekemiseksi. Kannustamme kaikkia STEFIn jäseniä vastaamaan oheiseen kyselyyn ja osallistumaan kevään työpajoihin – olipa kestävyysasiat teidän organisaatiossanne vasta alkutekijöissä tai jo pitkälle edistyneitä. Tämä on aihe, joka koskettaa jollain tapaa meitä aivan kaikkia, toteaa STEFIn toimitusjohtaja Kaisa Paavolainen.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15–20 minuuttia ja se toimii kätevästi myös mobiilissa. Tuloksia käsitellään luottamuksellisesti ja ovat saatavilla vain tutkimusryhmälle ja Suomen Teatterit ry:lle. Kyselyn vastausikaa on pidennetty ja siihen voi vastata 15.3. saakka. Pääset vastaamaan kyselyyn TÄSTÄ.

Tutkimusryhmän johtajana toimii tutkimusprofessori Mikko Laamanen Consumption Research Norway, Oslo Metropolitan University, jossa hän työskentelee Teknologian ja kestävän kehityksen tutkimusryhmässä.

Lisätietoa Teatterin vihreästä kirjasta

Teatterin vihreä kirja – vertaisoppimisen työpajat 12.4. ja 16.5.

STEFIn jäsenistölle suunnatuissa työpajoissa perehdytään kestävän kehityksen teemoihin esittävän taiteen organisaatioiden näkökulmasta. Työpajat on jaettu kahteen painotukseen: sisäiset-tuotannolliset ja ulkoiset-kokemukselliset kysymykset. Tarkoituksena on jakaa käytänteitä sekä ajatella ja oppia yhdessä.

Työpajat on suunnattu organisaation kestävän kehityksen toiminnantavoista ja -suunnittelusta vastaaville tai niistä kiinnostuneille sekä vasta aloittamista pohtiville. Mukaan voivat tulla niin johtajat, hallintojohtajat, tuottajat kuin tekniikasta, viestinnästä, yleisötyöstä tai muusta hallinnosta vastaavat. Samasta organisaatiosta voi osallistua useampikin henkilö! Mukaan mahtuu max. 50 osallistujaa / työpaja. Suosittelemme, että mahdollisimman moni pystyisi osallistumaan molempiin työpajapäiviin.

Työpajat ovat maksuttomia, mutta ilmoittautuminen vaaditaan. Myös lounastarjoiluun (17 € / päivä) vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Lounaan hinta laskutetaan osallistujan organisaatiolta.

Työpajojen fasilitoijina toimivat tutkimusprofessori Mikko Laamanen sekä tutkijatohtori Sanne Bor LUT University, jossa hän työskentelee kansainvälisen liiketoiminnan ja yrittäjyyden yksikössä.

Työpajojen ohjelma 12.4. ja 16.5.2024

Aika: Perjantaina 12.4. ja torstaina 16.5.2024 klo 09.30–16.00
Paikka: Helsingin Kaupunginteatterin parvekelämpiö (Eläintarhantie 5, Helsinki)

Ilmoittautuminen linkkien kautta:

 

Lisätiedot:

Tiina Piispa, viestintä- ja yhteyspäällikkö
tiina.piispa@suomenteatterit.fi