22.8.2017 Tiedotteet

Aika tilata teatterikortti?

Vuonna 2014 teatterialan ammattilaiskortti muutti muotoaan ja vuosittain tilattavan voimassaolotarran sijasta korttia alettiin myöntää nelivuotisena. Vuonna 2014 tilattujen teatterikorttien voimassaolo päättyy tämän vuoden lopulla, mikä tarkoittaa, että monessa teatterissa uudistettavaksi tulee suuri määrä kortteja kerralla. Keräsimme yhteen ohjeet siitä, kuinka helpoiten tehdä tilaus koko henkilökunnalle.

Korttien tilaaminen

Yksittäiset teatterikorttitilaukset tehdään hakemuspohjaan, jonka työnantaja allekirjoittaa ja toimittaa STEFIn tiedottajalle. Massatilauksissa hakemuspaperin täyttäminen jokaisesta hakijasta ei kuitenkaan ole tarpeen, vaan työnantaja voi kerätä kaikkien tilaajien nimet yhteen excel-taulukkoon.

Merkitkää taulukkoon omiin sarakkeisiinsa työntekijän koko nimi ja ammattinimike. Listan voi lähettää STEFIn tiedottajalle (iida.turpeinen(at)suomenteatterit.fi). Ilmoittakaa samalla viestissä toimitusosoite, mahdolliset laskutusosoitteessa tapahtuneet muutokset ja tilauksen yhteyshenkilö.

Kortit toimitetaan työnantajalle ja ne myös laskutetaan työnantajalta. Teatterikorttien hinta on 20 €/kpl ja tilauksiin lisätään toimituskulut 3,50€/tilauserä.

Korttien voimassaolo

Teatterikortti myönnetään aina nelivuotiskaudeksi. Tilattaessa korttia työntekijöille, joilla sitä ei ennestään ole, kannattaa harkita, halutaanko kortit tilata vielä vuoden 2017–2020 voimassaololla, jolloin se on käytettävissä jo tänä syksynä.

Jos tilaatte samalla kertaa kortteja sekä vuoden 2017–2020 että 2018–2021 voimassaololla, tehkää tilauksista kaksi erillistä tiedostos sekaannusten välttämiseksi. Vuonna 2018 voimaan tulevat kortit kannattaa mahdollisuuksien mukaan tilata marraskuun loppuun mennessä, jotta myös suuremmat tilauserät ehditään toimittaa vuoden alkuun mennessä.

Kenelle kortti voidaan myöntää?

Myönnämme korttia jäsenteattereidemme ja alan järjestöjen henkilökunnalle, hallituksien jäsenille ja muille edustajille, joka eivät saa vastaavaa korttia oman ammattiliittonsa kautta. Teatterikorttia ei myönnetä freelancereille tai eläkeläisille.

Lisätietoa kortin myöntöperiaatteista

Mitä teatterikortilla saa?

Teatterit myöntävät ammattilaiskorttia vastaan itse määrittelemänsä edun lippujensa hinnoista.

Lista teattereiden myöntämistä eduista

Lista on päivitetty vuoden 2017 alussa. Muutokset hinnoissa ovat mahdollisia ja edut voivat vaihdella tuotannoittain. Edut kannattaa tarkastaa teatterista lippuvarausta tehdessäsi ja voimassaoleva kortti tulee esittää lippuja lunastettaessa.

Kysyttävää teatterikorteista?

Tiedottajamme Iida neuvoo mielellään teatterikortteihin ja niiden tilaamiseen liittyvissä asioissa: iida.turpeinen(at)suomenteatterit.fi.