10.1.2020 Tiedotteet,Teatterialan uutisia

KOM-teatteri, Q-teatteri, Ryhmäteatteri, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Teatteri Rollo ja Teater Viirus Suomen Teatterit ry:n jäseniksi

Alkanut vuosi on tuonut uutta virtaa Suomen Teatterit ry:n jäsenistöön, kun KOM-teatteri, Q-teatteri, Ryhmäteatteri, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Teatteri Rollo ja Teater Viirus liittyivät järjestön jäseniksi vuoden 2020 alusta alkaen. Nyt Suomen Teatterit ry toimii yhteensä jo kuudenkymmenen kotimaisen teatterin edunvalvojana.

”Uusien jäsenien myötä koko alan edunvalvontakokonaisuus selkeytyy huomattavasti, joskin Suomen Teatterit ry:n tavoitteena on kuten ennenkin pyrkiä kehittämään koko ammattiteatterikentän rahoitusrakennetta niin, että se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla kaikenlaisella rahoituksella toimivaa ammattiteatteritoimintaa”, kertoo Suomen toiminnanjohtaja Tommi Saarikivi.

Jäsenet siirtyvät Suomen Teatterit ry:lle Teatterikeskus ry:stä.

”KOM-teatteri ja Ryhmäteatteri ovat aikoinaan olleet perustamassa Teatterikeskusta, joten siirtymä on tietysti historiallinen. Esittävien taiteiden kenttä ja rahoitusrakenteet ovat kuitenkin muuttuneet 50 vuoden aikana, ja tämä muutos selkeyttää nyt järjestöjemme välistä työnjakoa. Teatterikeskus keskittyy jatkossa yhä vahvemmin esittävän taiteen vapaan kentän edunvalvontaan. Yhteistyömme STEFI:n kanssa on ollut viime vuosina tiivistä ja hedelmällistä ja niin se jatkuu varmasti tulevaisuudessakin”, kertoo Teatterikeskuksen vt. toiminnanjohtaja Kaisa Paavolainen.

Otamme uudet jäsenemme vastaan suurella ilolla, ja tähtäämme entistäkin tiiviimpään yhteistyöhön eri järjestöjen kanssa koko teatterikentän etujen ajamiseksi. Kulttuurin julkisen rahoituksen lähivuosien haasteet ovat kaikelle ammattiteatteritoiminnalle yhteisiä.

Kaikkiin jäsenteattereihimme voi tutustua tarkemmin täällä.

Suomen Teatterit ry

Kuva: Unsplash / Jude Beck