2.11.2021 Tiedotteet

Kuka voi saada teatterikortin?

Teatterikortti tarjoaa mukavia etuja monissa kotimaisissa teattereissa sekä ulkomailla. Mutta kenelle kortti voidaan myöntää?

STEFI voi myöntää teatterikortin jäsenteattereidensa henkilökunnalle, hallituksien jäsenille ja muille jäsenten edustajille. Myös ne alan järjestöjen henkilökunnan edustajat, jotka eivät saa vastaavaa korttia oman ammattiliittonsa kautta, voivat hakea teatterikorttia. Korttia ei kuitenkaan myönnetä eläkeläisille.

Määräaikaisten työntekijöiden, vuokratyöntekijöiden ja sijaisuuksien osalta ohjenuorana kannattaa pitää teatterikortin merkitystä henkilön työnkuvan kannalta. Jos työnkuvan mukaan henkilön on perusteltua päästä katsomaan teatteriesityksiä ammatillisen osaamisensa ja työtehtäviensä näkökulmasta, kortti voidaan myöntää. Tällaisesta hyvä esimerkki on teatterimuusikko, jonka työsuhde voi olla lyhytkin, mutta joka todennäköisesti tulee jatkossakin työskentelemään esittävän taiteen parissa.

Sen sijaan esimerkiksi vuokrafirman kautta työllistettäville ovimiehille ja lipunmyyjille teatterikorttia ei myönnetä. He eivät ole suoraan työsuhteessa teatteriin eikä heidän työnkuvassaan ole välttämätöntä tuntea esittävää taidetta laajalti. Vakituisessa työsuhteessa oleville lipunmyyjille tai vastaaville asiakaspalvelijoille kortti sen sijaan voidaan myöntää. Myöskään esimerkiksi kunnille tai kaupungeille työskenteleville kulttuurituottajille ei suoraan myönnetä teatterikorttia.

Etukortti ammattilaisille

Teatterikortti takaa alan ammattilaisille mahdollisuuden nauttia esittävästä taiteesta edulliseen hintaan. Teattereita ohjeistetaan kuitenkin puoltamaan hakemuksia harkiten, että etuja myöntävillä teattereilla säilyy mahdollisuus pitää ammattilaiskortilla tarjottavat liput huokeina.

Kannattaa huomioida, että Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto (Teme) ja Näyttelijäliitto myöntävät omille jäsenilleen jäsenkortin, joka oikeuttaa vastaaviin ammattialennuksiin useissa kotimaisissa teattereissa. Näiden liittojen jäsenten kannattaa siis olla yhteydessä omaan liittoonsa jäsenien etujen osalta.

Jos sinulle jäi kysymyksiä teatterikorttiin liittyen, me STEFIllä neuvomme mielellämme niiden tilaamiseen liittyvissä asioissa. Halutessasi voit olla yhteydessä tiedottajaamme Petra Viitaseen sähköpostitse osoitteella petra.viitanen(at)suomenteatterit.fi.

Tahdotko tilata teatterikortteja? Lue tilausohjeet, teatterikorttiedut ja hinnat sivuiltamme.

Kuva: Unsplash / Erik Mclean