Teatterikortti

Teatterikortti on Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n sekä Suomen Näyttelijäliiton tarjoama etukortti teatterialan ammattilaisille.

Kortin yhteistyökumppanina on myös Teatterin tiedotuskeskus (TINFO), joka on Suomen ITI-keskus ja kansainvälisen The International Theatre Instituten (ITI) jäsen. Kortti oikeuttaa alennuksiin useimmissa kotimaisissa teattereissa sekä ulkomailla. Alennukset ovat teatterikohtaisia.

Lisäksi Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto (Teme) ja Näyttelijäliitto myöntävät jäsenilleen oman jäsenkortin, joka oikeuttaa vastaaviin ammattilaisalennuksiin useissa kotimaisissa teattereissa.

Kenelle kortti voidaan myöntää?

STEFI myöntää korttia jäsenteattereidensa henkilökunnalle, hallituksien jäsenille ja muille edustajille sekä alan järjestöjen henkilökunnalle, jotka eivät saa vastaavaa korttia oman ammattiliittonsa kautta. Myös teatterialan järjestöt voivat hakea korttia STEFI:ltä työntekijöilleen. Teatterikorttia ei myönnetä eläkeläisille. Yksityiskohtaisemmat ohjeet siitä, keille teatterikortti voidaan myöntää, löydät täältä.

Lista teattereiden ammattilaiseduista

Oheisesta listasta löydät tietoa STEFI:n ja Teatterikeskus ry:n jäsenteattereiden sekä Suomen kansallisoopperan ja -baletin myöntämistä ammattilaiseduista. Lista päivitetään vuosittain. Muutokset eduissa ovat mahdollisia myös tuotantokauden aikana ja ne kannattaa varmistaa teatterilta lippuvarausta tehtäessä. Voimassa oleva kortti tulee esittää lippujen lunastuksen yhteydessä.

Teatterikorttiedut 2023

Tilaaminen ja hinnat

Teatterikortti anotaan, toimitetaan ja laskutetaan työnantajan kautta.

Neljä vuotta voimassa olevan teatterikortin hinta on 20 eur/kpl. Tilauksiin lisätään postituskulut 8,06 eur/postitus (toimitetaan seurantakoodillisena postipakettina).

Kortti on tilattavissa oheisella tilauslomakkeella. Lomakkeen täytön jälkeen se tulee lähettää sähköpostitse tai tulostaa ja postittaa Suomen Teatterit ry:n tiedottajalle. Hakemuksessa tulee olla työnantajan puolto ja allekirjoitus. Hakemukset käsitellään kerran kuukaudessa.

Huom. Teatterikeskuksen jäsenteatterien henkilökunta hakee korttia Teatterikeskuksen kautta.

Teatterikorttihakemus (85 kt)
Teaterkortansökan (105 kt)

Lisätietoja tiedottajaltamme:
petra.viitanen(at)suomenteatterit.fi