7.8.2023 Stefin uutisia

Uusi esittävän taiteen alan esihenkilötyön koulutus alkaa

Suomen Teatterit ry tarjoaa yhteistyössä Rastor-instituutin kanssa uuden esittävän taiteen alalle räätälöidyn esihenkilötyön koulutuksen, joka on mahdollista suorittaa maksuttomana oppisopimuskoulutuksena. Koulutuksessa suoritettava Lähiesimiestyön ammattitutkinto on Opetushallituksen virallinen ammatillinen tutkinto. Koulutus on suunnattu esittävän taiteen ammattiorganisaatioissa tiimivastaavina, esihenkilöinä tai työnjohtotehtävissä toimiville.

Esihenkilötyön koulutus on tarkoitettu ns. väliportaan esihenkilöinä esittävän taiteen ammattiorganisaatioissa toimiville, jotka haluavat syventää osaamistaan esihenkilötyön suunnitelmallisuudesta ja lainsäädännöllisistä velvollisuuksista sekä kehittyä tiiminsä osaamisen ohjaamisessa ja työhyvinvoinnin edistämisessä. Painopisteenä tässä koulutuksessa on esihenkilön rooli työhyvinvoinnin varmistamisessa omalla vastuualueellaan. Koulutuksessa perehdytään myös lainsäädännöllisiin velvollisuuksiin ja oikeuksiin ohjata tiimin osaamista, työnjakoa ja tehtäviä strategiaa tukevalla tavalla.

Koulutuksen tavoitteena on tuoda työpaikalle uusia toimintamalleja ja rakentaa luottamusta johdon ja työntekijöiden välille. Koulutus sopii uusille esihenkilöille sekä myös kokeneille esihenkilöille, jotka haluavat kehittää johtamis- ja vuorovaikutustaitojaan.

Tutkinnon sisältö

Tutkinto muodostuu kaikille yhteisestä tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Kaikille yhteiseen tutkinnon osaan kuuluvat orientoivien verkkokurssien lisäksi seuraavat lähikoulutuspäivät:

  • Lähiesihenkilö itsensä ja erilaisuuden tuntijana (24.1.2024)
  • Lähiesihenkilö viestijänä ja vuorovaikuttajana (21.3.2024)
  • Lähiesihenkilö tiimin, yhteistyön ja uudistumisen vahvistajana (29.5.2024)
  • Lähiesihenkilö työn ohjaajana ja perehdyttäjänä (28.8.2024)
  • Lähiesihenkilö strategian käytännön toteuttajana (1.10.2024)
  • Työhyvinvointikortti (19.11.2024)

Valinnaiset tutkinnon osat valitaan yhteistyössä ohjaajan kanssa tukemaan kehittymistarpeita esihenkilötyössä.

Tutkintoon sisältyvät kurssit toteutetaan pääosin lähikoulutuksena Rastor-instituutin koulutustiloissa Espoon Tapiolassa.

Koulutuksen kesto ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa 14.8.2023. Etänä pidettävä kick-off tilaisuus on 21.11.2023. Varsinainen koulutus alkaa tammikuussa 2024 ja sen kesto on noin 12 kk.

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 14.8. Rastor-instituutin verkkosivuilla. Kannattaa toimia nopeasti, sillä aloituspaikkoja on rajoitetusti! Päivitys 17.8.: KOULUTUS ON TÄYNNÄ JA ILMOITTAUTUMINEN ON SULJETTU!

Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksena

Tutkinto on mahdollista suorittaa omaan työhön liittyvillä näytöillä eli oppisopimuskoulutuksena, jossa tulee olla nimetty työpaikkaohjaaja. Koulutus on osallistujalle ja organisaatiolle tällöin maksuton, mutta matkakustannuksiin lähikoulutuspäiviltä on hyvä varautua.

Oppisopimuskoulutusta varten sinulla täytyy olla:

  • alan työpaikka, jossa voit kehittää tutkinnon edellyttämää osaamista ja suorittaa tutkintoon kuuluvat näytöt
  • työaika vähintään 25 tuntia viikossa
  • työnantajasi suostumus ja tarve kouluttamiseen
  • työnantajasi valmius osallistua kouluttamiseen työpaikallasi
  • työpaikaltasi nimetty ammattitaitoinen työpaikkaohjaaja.

 

Lisätietoja koulutuksesta:

Esittävän taiteen esihenkilötyön koulutus

Mia Ingman
osaamispäällikkö
mia.ingman@rastorinst.fi
040 630 6916