11.4.2022 Stefin uutisia,Tapahtumat

Suomen Teatterit ry:n vuosikokous ja 100-vuotisjuhlat

Suomen Teatterit ry:n kaksipäiväinen vuosikokoustapahtuma järjestetään 20.–21.4.2022 Seinäjoen kaupunginteatterilla. Samalla vietämme järjestön 100-vuotisjuhlia, joihin on kutsuttu jäsenistön edustajat sekä yhteistyökumppaneitamme. Seinäjoelta striimattavaa juhlaseminaaria voi seurata suorana verkossa.

STEFI:n perinteinen kaksipäiväinen vuosikokoustapahtuma järjestetään tänä vuonna Seinäjoen kaupunginteatterilla. Tällä kertaa päivien ohjelmassa näkyy myös järjestön 100-vuotisjuhlavuosi. Keskiviikkona 20.4. jäsenistömme edustajille sekä kutsuvieraille on tarjolla STEFI:n 100-vuotisjuhlaseminaari sekä iltaohjelmaa. Torstaina 21.4. on vuorossa jäsenistömme kokousedustajille virallinen vuosikokous sekä keskustelutilaisuus.

Juhlapäivänä 20.4. klo 12–14 järjestettävä juhlaseminaari striimataan ja sitä voi seurata YouTube-kanavallamme. Linkkiä striimiin jaetaan tapahtumapäivänä myös STEFI:n Facebook-sivulla. Tervetuloa seuraamaan seminaaria!

STEFI:n 100-vuotisjuhlaseminaarin ohjelma

  • STEFI:n hallituksen puheenjohtaja Maija Perhon alkusanat
  • Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen tervehdys
  • Helsingin yliopiston teatteritieteen professori Hanna Korsbergin juhlaluento
  • STEFI:n toimitusjohtaja Kaisa Paavolaisen tervehdys ja ansiomerkkien jako

Lisää järjestön juhlavuodesta

STEFI 100 -sivulla julkaistaan vuonna 2022 viikoittain uusi historiakurkistus. Kurkistukset alkavat järjestön perustamisvuodesta 1922 ja etenevät kohti nykypäivää. Näihin napakoihin historiatietoiskuihin kootaan laajasti sekä itse järjestön hallintoon ja käytänteisiin liittyviä tapahtumia että myös suomalaisen teatterikentän suurimpia käänteitä ja uudistuksia. Tietoiskuja kuvitetaan arkistoista löytyneillä asiakirja-, valokuva- ja muilla kiinnostavilla materiaaleilla. Suurin osa materiaaleista on peräisin Suomen Teatterit ry:n omasta arkistosta, joka sijaitsee Teatterimuseossa.

Lue lisää juhlavuodesta: Suomen Teatterit ry juhlii 100-vuotista historiaansa vuonna 2022