Maaliskuu, 2017

Tapahtumat 4.3.

 • 1.3.31.3.2017 Maaliskuu on #munteatteri-kuu!

  #muntetteri-kampanjassa on mukana jo yli 80 toimijaa! Vielä ehtii mukaan, ilmoittaudu täällä!

  Miten osallistua? Tässä muutamia ideoita tai keksi oma!

  – Järjestä kilpailu: pyydä yleisöä jakamaan somessa #munteatteri (+ oman teatterin) -tunnisteella teatterimuisto/-kuva/tms. ja arvo osallistuneiden kesken liput/tekijätapaaminen/kulissikierros.
  – Päästä yleisö kulissien taa: järjestä yleisölle kulissikierroksia/tutustumiskäyntejä ja esittele teatterin tiloja ja toimintoja, jotka yleensä jäävät yleisöltä näkemättä.
  – Teatterin tekijät tutuiksi: Mitkä ovat teatterin työntekijöiden omia lempinäytelmiä? Mikä on hassuin moka, mikä näyttelijälle/valomiehelle tms. on käynyt esityksessä? Mikä on näyttelijän/ohjaajan/johtajan/tuottajan rakkain teatterimuisto?
  – Päästä yleisö pääosaan: Haastattele teatterissakävijöitä: miksi he tulivat tänään teatteriin? Mikä on heidän lempinäytelmänsä/rakkain teatterimuistonsa? Mitä katsojat odottavat illalta? Tai tee pieni gallup: onko teatterissa ihaninta itkeä, nauraa, nähdä ystäviä?
  – Saa kuvata! Kokeile kuvaamisen sallimista esityksessä
  – Järkkää selfiehetki: tarjoa yleisölle mahdollisuus ottaa selfieitä esityksen näyttelijöiden kanssa esityksen yhteydessä
  – Esityksen livetweettaus: livetweettaa esitys joko teatterin väen omin voimin tai kutsu journalisti/julkkis/tubettaja/näyttelijä kylään ja livetweettaamaan teatterikokemuksensa.
  – Arkistojen aarteet & Throwback Thursday: kaiva arkistojen kätköistä jokin hauska/koskettava/jännittävä kuva, videoklippi tai muistelo teatterin historiasta ja jaa se katsojien kanssa.
  – Haasta muut mukaan: kutsu naapuriteatteri, kuntavaaliehdokas, julkisuuden henkilö tai vaikkapa paikallislehti osallistumaan kampanjaan ja jakamaan tärkein teatterikokemuksensa

  Käy myös tutustumassa ja tykkäämässä kampanjan facebook-sivuista. Se on hyvä paikka jakaa kaikkea #munteatteri-kampanjaan liittyvää.

  Kampanjasta lisää täällä.

 • Lastenteatteripäivä

  Lastenteatteripäivässä 4.3. mukana olevat teatterit ovat vuosikymmenien ajan tehneet monipuolista, tinkimätöntä, vastuullista ja lasta kunnioittavaa taiteellista työtä nuoren yleisön parissa.

  ”Suurella sydämellä ja ammattitaidolla upeita esityksiä kaikille lapsille ympäri Suomen!”

  Tervetuloa juhlimaan lastenteatteripäivää kanssamme!

  Tavataan teatterissa:

  Nukketeatteri Sampo (Helsinki)
  Tanssiteatteri Hurjaruuth (Helsinki)
  Teatteri Rollo (Helsinki)
  Teatteri Hevosenkenkä (Espoo)
  Unga Teatern (Espoo)
  Tanssiteatteri Raatikko (Vantaa)
  Ahaa Teatteri (Tampere)
  Teatteri Mukamas (Tampere)

  Lisätietoa päivän ohjelmasta teattereiden omilla sivuilla.